Také díky maďarské vládě jsme pomohli českému zdravotnictví

19. 11. 2020

Důležitá zakázka pro Česko už je za námi. Za necelé dva týdny jsme vyrobili téměř 400 lůžek pro provizorní nemocnici v Brně. To vše díky maďarské vládě, která souhlasila s pozastavením pro ně tak důležité zakázky za 60 mil Kč, na které od jara PROMA REHA pracuje.

„V říjnu na mou prosbu intervenoval velvyslanec ČR v Maďarsku jeho excelence Tibor Bial u maďarského Ministerstva pro lidské zdroje. Ti nám v tomto ohledu vyšli maximálně vstříc, souhlasili s posunutím dodávky, za což jim patří velký dík. Díky takto uvolněným rukám jsme začali okamžitě zásobovat český trh,“ uvádí Jakubský.

„S přerušenými dodávkami do Maďarska jsme navázali tam, kde jsme skončili a ve 48. týdnu budeme se závozy do tamějších nemocnic finišovat,“ říká Filip Vojtěch, výrobní ředitel PROMA REHA.

Celkově jde o zakázku v rozsahu 2062 lůžek, většina lůžek je již dodána a zbývá vyrobit už jen 288 ks.
„V době kdy pandemie sužuje celý svět, je solidarita a vzájemná spolupráce nejdůležitější. Maďaři se velmi rychle vcítili do naší situace kdy v česku exponenciálně rostl počet nakažených, dokázali potlačit své vlastní potřeby a tím nám pomohli,“ dodává Radek Jakubský.